Agenda

Leiden Zoo op de Lammermarkt

Leiden Zoo, het kunstproject dat de dieren terug naar de Lammermarkt brengt, is weer een aanwinst rijker! Sinds een paar weken staat op de Lammermarkt bij Molen de Valk een 5 meter hoge olifant gemaakt door de kunstenaar Jantien Mook en vanaf 30 oktober komt de internationaal bekende beeldhouwer Chris Tap live werken aan een enorme leeuw!

Iedereen kan komen kijken naar hoe hij werkt, maar ook actief deelnemen! De kunstenaar neemt klei en gereedschap mee zodat iedereen die dat wil onder zijn leiding een eigen sculptuur kan maken.

Chris Tap is op de Lammermarkt aanwezig van 12.00 uur tot zonsondergang op:

  • woensdag 30 oktober
  • zaterdag 2 november
  • woensdag 6 november
  • zaterdag 9 november
  • woensdag 13 november
  • zaterdag 16 november

Deelnemen is gratis. Alleen groepen groter dan 10 personen graag aanmelden via: info@lucasvanleydenfonds.nl.

Graag tot ziens!

Chris Tap is al sinds 1997 beeldend kunstenaar en leerde de kneepjes van het vak van zijn vader, kunstenaar Wim Tap. Chris heeft internationaal succes. Hij kan van een levenloos materiaal iets maken dat haast levend lijkt. Als mensen naar zijn beelden sculpturen kijken, gebeurt er iets met ze en denken ze dat ze worden aangestaard door de ogen van de dieren... Chris zegt: 'Als ik ’s ochtends mijn atelier inloop en de lichten aan doe, dan kijken de dieren me aan en voel ik hun aanwezigheid. Ik weet dat het geen levende objecten zijn, maar toch voelt het alsof ik niet alleen ben.’


hetcultuurplein.nl