Agenda

Leidse Draaiorgeldag

Op zondag 7 april 2019 presenteren de Leidse Draaiorgels zich weer in de Leidse binnenstad als onderdeel van het nostalgiefestival ‘Verhalen van de stad’. Tussen 13.00 en 17.00 uur spelen dan de orgels als een lang lint door de Leidse binnenstad.

De orgels die deze zondag aanwezig zijn: De Pijpenburger, de Dubbeldik, de Blauwe Pilaar, de Joker, Sensation, drie accordeons, het Bloemenmeisje, Olijfje, Variant, Westfries, Alinda, Rosella en de Hartenbreker. De route waar de orgels zullen staan is de volgende: Haarlemmerstraat, Prinsessekade, Kort Rapenburg, Breestraat, Trouwstraatje, Burgsteeg, Nieuwstraat, Middelweg, Moriaansteeg, Hooglandsekerkgracht, Hooglandsekerksteeg.

Verhalen van de stad wordt net zoals de afgelopen twee jaar muzikaal opgeluisterd Leidse Draaiorgels! Dit jaar staan de pierementen als een lang lint opgesteld in de onlangs totaal vernieuwde en schitterend opgeknapte Haarlemmerstraat. Zo vindt u daar onder andere de Blauwe Pilaar, het Bloemenmeisje, de Joker en vele andere pierementen bediend door de vertrouwde gezichten van de orgeldraaiers. Ook wel de zogenaamde ‘Mansende mannen’ genoemd. Zij bewaren dit cultureel erfgoed met veel liefde voor het nageslacht.


https://www.verhalenvandestad.nl/draaiorgels/