Bedrijven & Kunstenaars

Elsbeth Bauer

De verwondering over het over het raadsel van ons bestaan is het vertrekpunt voor Elsbeth Bauer in haar zoektocht naar de essentie van het leven, vruchtbaarheid en de mythe van vrouwelijkheid. Zij gebruikt in haar werk het beeld van de (levens)boom, het bos en de oermoeder. De levensboom symboliseert de cyclus van het leven en staat voor de dualiteit van de vrouwelijke existentie als moeder en individu. Bossen zijn geheimzinnig, ongeordend, unheimlich maar zijn ook symbool voor het vrouwelijke.

De natuur is voor Elsbeth geen wereld van vermaak of genot, maar een oerkracht in de wereld die in cyclussen die wereld draaiende houdt. Oeroude principes worden getoond met hedendaagse technieken. Elsbeth denkt over de wereld en de natuur vanuit een oorsprong, een oerbegin van ver vóór bekende religieuze voorstellingen of openbaringen.

Elsbeth Bauer studeerde af aan de Koninklijk Academie van de Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag. Ze woont en werkt in Leiden. Sinds 2011 heeft ze haar atelier op de Haagweg 4.

Contact

Haagweg 4 H6
info@elsbethbauer.nl
www.elsbethbauer.nl/