Bedrijven & Kunstenaars

Odinski Jewels

Sonja Hunefeld is Odinski Jewels. Opgeleid in Schoonhoven vertrok zij na haar studie naar het buitenland. Twee jaar lang woonde ze op Bali en kwam terug naar Nederland voor de liefde. Op Bali werkte zij voor een internationaal juwelen merk, maar eenmaal terug in Nederland was ze blij vrij te zijn om te creƫren wat ze zelf graag wilde dragen. Haar sieraden zijn bijna objecten. Met de prachtigste stenen maakt ze zowel grote als kleine ringen, oorbellen en halssieraden. Wat haar sieraden bijzonder maakt is dat de afwerking aan de achterkant en binnenkant even mooi is als de voorkant...soms zelfs mooier. Zoals mooi ondergoed, dat je draagt onder een doordeweekse outfit. Veel van haar sieraden zijn afgewerkt met kleine balletjes. Granuleren heet dat. Om deze balletjes goed te kunnen bevestigen verdiepte zij zich in oude recepten van de Azteken. Met een prachtig resultaat!

Hunefeld doet alles zelf. Ze koopt niets kant en klaar. Zelfs het legeren heeft ze door veel experimenteren zichzelf eigen gemaakt. Net zolang mengen tot de juiste karaat en kleur bereikt is. In goud, zilver en platina...met of zonder edelstenen, ze kan eindeloos zoeken naar de juiste verhoudingen, vormen en kleuren. Haar werkwijze is heel traditioneel, zoals zij in haar opleiding heeft geleerd. Dat maakt dat haar sieraden degelijk in elkaar zitten en met zorg zijn afgewerkt. Daarnaast werkt en bewerkt ze met modern gereedschap en verzint ze zelf manieren om het resultaat te bereiken dat zij voor ogen heeft. De veelkleurige indiase cultuur is een onuitputtelijke inspiratiebron.

Op de zolder van Haagweg4 heeft zij een licht atelier. Hier geeft zij ook workshops. Maak je eigen sieraad onder begeleiding. In meestal 5 lessen maak je je eigen sieraad waarbij zij je helpt je ontwerp uit te werken tot het maken en perfectioneren in de afwerking.

Wil je een speciaal sieraad laten maken? Hunefeld werkt ook in opdracht. Trouwringen of een gelegenheidsgeschenk..maar dan net even anders. Kijk voor meer informatie op de website van Odinski of neem direct contact met haar op.

Contact

Haagweg 4 H6
06-22840496
info@odinski.com
www.odinski.com