Bedrijven & Kunstenaars

Pollie Hogenboom

POLLIE HOGENBOOM

Gebruikmakend van allerlei technieken creëert Pollie haar werk. Van acrylschilderijen en monotypes, glasschilderingen, kartonschilderijen, glasfuse objecten, tekeningen en met epoxy afgewerkte kartoncollages. Zij verbindt vormen en materialen met tekeningen van herkenbare elementen en plakt, schildert en naait totdat er een geheel ontstaat. Het werk oogt licht, kleurrijk en speels.

In samenwerking met de ViltKontaktGroep werkt Pollie aan een project t.g.v. het Textielfestival welk in Mei 2020 plaats zal gaan vinden in de Pieterskerk te Leiden. De leden vilten onderdelen die Pollie gaat verbinden met glas tot er een geheel ontstaat;een uitdaging van jewelste! Wordt vervolgd…

Digitale Dingen: Animatievideo voor MIMOMICS LUMC https://vimeo.com/169230566 Poster Academic Health Science Centre Manchester div. logo’s

Drukwerk: In samenwerking met Lyda Bekker heeft zij enkele jaren de brochure met het cursusaanbod van de Haagweg 4 geïnitieerd, geïnventariseerd, vormgegeven en uitgegeven. Daarna kwamen van hen het Vlekken Gidsje, Oorspronkelijke Elementen, Raamvertellingen en BeleefPlekken uit; tekenboekjes voor jong en oud ter inspiratie. Dit jaar maakte Pollie ‘Doe het Lekker Zelf’ een Teken en Doeboekje.

Wat eerdere projecten: 2015 - 12 meter lange raamdecoratie in combinatie met belettering op de gevel van de Merkelbachschool in Amsterdam 2014 - Mozaiekbank i.o.v. MooZenCo voor het Singelpark 2007-2013 – i.o.v. het Diaconessenhuis Leiden; Beschilderen van 64 stuks glazen afscheidingswanden voor de poliklinieken. Beeldend kunstenaar Pollie Hogenboom (Leiden, 1957) volgde de opleiding voor tekendocent aan de PABO, Grafisch Ontwerp aan het Rotterdam Grafisch Lyceum en een aantal jaren Schilderen en Grafiek aan de V.A.B.K. in Den Haag. Pollie geeft ook workshops en schrijftherapie aan kinderen. Met ‘Vrolijker Schrijven’ helpt zij kinderen aan de hand van schrijftechnieken meer ontspannend te schrijven en meer zelfvertrouwen te vinden.

CONTACT 0626202389  pollieh@gmail.com

Contact

0626202389
pollieh@gmail.com