Bedrijven & Kunstenaars

Savvy

Savvy Learning is een start-up die leerlingen zelfstandiger, socialer en slimmer wilt maken. Hiervoor hebben ze de applicatie Savvy ontwikkeld naar het Engelse woord voor goed geïnformeerd, veel kennis is huis en ervaring. Het idee is dat leerlingen die de app gebruiken ook zelf “Savvy” worden. De basis is als volgt: Met behulp van Savvy kan een scholier die talent heeft voor wiskunde maar minder presteert bij Engels, gekoppeld worden aan een scholier die goed is in Engels en hulp kan gebruiken bij wiskunde. De leerlingen helpen elkaar en worden er allebei beter van, een win-winsituatie dus.

Voor middelbare scholen heeft Savvy de volgende voordelen:

Leerlingen die gebruik maken van Savvy hebben profijt van elkaars talenten. Docenten hebben hierdoor meer tijd om lessen te verzorgen, te verbeteren en inspirerend onderwijs te geven.

Als leerlingen goed weten hoe ze Savvy kunnen gebruiken kan dat ze helpen bij het halen van beter cijfers. Gelijk een goede aanbeveling voor de school.

Daarnaast is het zo dat als leerlingen elkaar beter kennen, de sfeer op school ook beter is. Omdat het uitwisselingssysteem van Savvy leerlingen koppelt op basis van talent, opstaan er ook nieuwe contacten tussen leerlingen uit verschillende klassen.

Savvy wordt ontwikkeld door Daan Rosbergen en Jerom Kok.

Contact

Haagweg 4 F12
0629573758
hallo@getsavvy.nl
getsavvy.nl/