Bedrijven & Kunstenaars

Tineke Jacobs

In haar atelier ligt iets dierlijks. Het is groen, harig en doet een beetje geheimzinnig aan. Omdat het ‘s nachts wel eens zou kunnen gaan groeien, wordt het door een glazen stolp gekoesterd en beschermd…

Tineke heeft hier een gedeelte van haar natuurfotografie afgedrukt op fluwelen textiel, dat zij aan de randen heeft laten rafelen, zodat het een dierlijke uitstraling krijgt. Je kunt het object verschillende kanten opvouwen en soms popt het ineens op uit één van haar wand-fotowerken.

Ruimte, waarneming en context zijn voor Tineke belangrijke begrippen en haar kunstwerken bevinden zich meestal op de grens tussen het platte vlak en de ruimte. Zij maakt gebruik van fotografie, mixed-mediaobjecten, gemengde technieken en materialen en tekeningen waarin een veranderend perspectief te ontdekken is. Aan de hand van haar natuurtaferelen wil zij de waarnemer graag beter laten kijken. Werkelijkheid en verwachting van wat bekend is wordt onder de loep genomen. Een wondere wereld, met onverwachte details.

Tineke Jacobs heeft haar atelier aan de Haagweg 4 sinds 1992. Opleidingen: Lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid (1985-1987), V.A.B.K. in Den Haag (1986-1991) en diverse postacademische cursussen op het gebied van Openbare Ruimte & Context en Kleurenadvies. Tineke geeft al ruim 30 jaar les op beeldend gebied (kunstprojecten (op maat), ontwerpen, tekenen en schilderen) en coacht mensen in hun beeldend avontuur. Zij is kind aan huis in het Museum voor Volkenkunde waar zij speciale workshops biedt aan middelbare scholieren uit het gehele land.

Contact

Haagweg 4 A2
06 48656511
tineke.jacobs@gmail.com
www.tinekejacobs.com/