Verhalen uit de Haagweg

Je leert meer dan je denkt!

Op de eerste etage van Haagweg4 is het ruime kantoor gevestigd van DEGREED B.V, een online leerplatform. Bij binnenkomst rent de jonge Franse bulldog Spekkie je vrolijk tegemoet. De rechtermuur is van boven tot beneden knal blauw geschilderd met een witte bril erop getekend, het logo van DEGREED. De bril is geïnspireerd op de bril van JFK (John F. Kennedy) en staat symbool voor het motto: Alles is mogelijk! Voorwaarts!

Wouter de Bres, manager van het designteam van Degreed, gelooft dat je je hele leven blijft leren en dat het handig is om een overzicht te hebben van datgene wat je hebt geleerd. Je leert namelijk niet alleen als je een cursus volgt, maar ook van de boeken die je leest, de films of documentaires die je gezien hebt of van een goed gesprek. En DEGREED vindt dat het niet gaat om hoeveel boeken je hebt gelezen, maar wat je ervan geleerd hebt. Het platform werkt eigenlijk als een uitgebreide CV. waarmee je inzicht krijgt hoe je je hebt ontwikkeld en waar je interesses liggen. Bedrijven gebruiken dit platform nu om medewerkers te stimuleren zich te blijven ontwikkelen. Want stimulerend is het zeker, om in een overzicht te zien dat je zoveel meer geleerd hebt dan je dacht!

De laatste ontwikkeling is dat er nu gekeken wordt of er ook een certificering aan het systeem gekoppeld kan worden, dat aangeeft op welk kennisniveau je je bevindt. De Bres heeft psychologie gestudeerd maar vond het jammer dat hij alleen maar observeerde in plaats van ook iets te creëren. "Een idee is op zichzelf niets waard, het gaat om de uitvoering", vindt Wouter. "Als je iets wil doen moet je het gewoon doen". Hij ontwikkelde ‘Gibbon’ een leerplatform dat recent is overgenomen door het Amerikaans bedrijf DEGREED. De Bres is de aanvoerder geworden van het designteam. Samen verbeteren ze het platform dat mede door de acquisitie van het Amerikaanse moederbedrijf snel groeit.

Toen Wouter de Bres op zoek ging naar kantoorruimte was Haagweg4 meteen een logische keuze. "Ik wilde geen doorsnee locatie. Het is inspirerend om niet tegen een systeemplafond te hoeven aankijken". Meer weten over DEGREED? Kijk dan op de website http://www.degreed.com.