Verhalen uit de Haagweg

Peen en Ui in de hal van Haagweg4

Het duo Jennifer Verbeek en Danny Molenaar, samen met Julia van Adrichem (die de website en Facebook bijhoudt) vormen het team Peen en Ui. Afgelopen 2 maanden streken zij neer in de hal van Haagweg4. Peen en Ui organiseert culturele projecten en houdt van experimenten en ontmoetingen. Ze werken samen met Jonge Makers en organiseren diverse projecten in woonwijken in Leiden. Zowel in opdracht van de gemeente Leiden als in opdracht van onder andere woningcorporaties.

Bijvoorbeeld in de Stevenshof. Samen met de bewoners van deze wijk maken zij een wandelroute, om te laten zien dat de Stevenshof prachtige plekken te bieden heeft. Een van de projecten van Peen en Ui was Open|Makers aan de Aalmarkt. Toen de panden aan de Aalmarkt leeg kwamen te staan in het kader van het Aalmarktproject, liet een ondernemer zich ontvallen dat ze best in zijn onverhuurde winkelpand mochten zitten. "Maar...", zei hij, "dan moeten jullie wel binnen een dag weg kunnen zijn als het verhuurd wordt". Dus bedacht Peen en Ui een geweldige oplossing. Zij lieten een ‘Hypermöbiel' bouwen: een kantoor op wielen dat binnen enkele minuten ingeklapt en weggereden kan worden. Zo kunnen zij op elke plek kantoor houden. Met dit 'Hypermöbiel' werkt Peen en Ui steeds enkele maanden op bijzondere locaties. Bijvoorbeeld in de hal van het Stadhuis en in de Stadsgehoorzaal. En aan het begin van dit jaar ook in de hal van Haagweg4. Vlak voor het vertrek naar de volgende lokatie organiseerde Peen en Ui een koffiemoment. De wens van Jennifer en Danny is dat dit een vaste traditie zal worden, op elke eerste maandag van de maand.

Ze zouden graag langer gebleven zijn, want kunstenaars en creatieve ondernemers van Haagweg4 zijn meer dan bekenden geworden. Deze mobiele manier van werken brengt niet alleen inspirerende ontmoetingen en interessante gesprekken maar ook samenwerkingsverbanden. Mocht je hen willen opzoeken: de volgende standplaats is Vet Gezond aan het Omega Plantsoen, bij het ROC. Daar zullen zij gaan werken aan Project Cronesteijn. De kunstbehoefte van de Fruitbuurt wordt in kaart gebracht… en vervuld!

Als tip aan Haagweg4 geven zij mee: meer kunst in de hal, dat zal de akoestiek erg verbeteren!