Verhalen uit de Haagweg

Petra de Haas exposeert

Vanaf 14 mei tot eind oktober exposeert Petra de Haas (atelier C8) bij Galerie 't Vossenveen in Albergen (vlakbij Borne en Almelo). Onder andere met haar kunstwerk “Flood” op het water van de beeldentuin, maar ook met verschillende gargouilles binnen in de galerie.

"Bij het thema water en mijn passie voor dieren moest ik denken aan de watersnoodramp uit 1953, waarbij vele mensen, maar ook dieren, zoals koeien, paarden en varkens het leven lieten. Ik heb 3 paardenhoofden gemaakt die vanuit het water omhoog lijken te stijgen. De bekken omhoog, een grote schreeuw om hulp…om adem….vechtend tegen een verdrinkingsdood. Een herdenkingsmonument".

Alhoewel de meeste dierlijke slachtoffers koeien waren ( 20.000 koeien) en de paarden aanzienlijk minder (2000) heeft zij toch gekozen voor 'het paard' waarbij ze het beeld veel kracht kon laten uitstralen. Wat ook blijkt uit het volgende citaat van historiek.net:

“Dat met name veel paarden zich echter toch nog weten te redden. Ze zijn goed bestand tegen het koude water en velen kunnen zich in veiligheid brengen op een dijk. Enkelen van hen staan zelfs twaalf dagen in het water zonder eten en drinken maar overleven de watersnoodramp toch.”

Omschrijving van het beeld Titel: “Flood”

Maten: Platvorm ( L x b ) 120 x 100 cm. Paardenhoofden (L x b x h): Grootste: 60 x 40 x 130 cm, middelste: 60 x 40 x 115 cm. , kleinste: 40 x 25 x 70 cm. Materiaal: PIR Hardschuim met acrylverf en epoxyhars. Prijs: 7.995,00 euro

Kijk voor meer informatie op de website