Verhalen uit de Haagweg

Studio Andor Kranenburg nu bovengronds

Het grote atelier op de begane grond, met openslaande deuren naar de binnentuin heeft een metamorfose ondergaan! Alle muren zijn strak wit geverfd en er ligt vloerbedekking. Rode fluwelen gordijnen hangen voor de ramen waar nu door naar buiten gekeken kan worden. Sinds enkele weken is Andor Kranenburg de nieuwe hoofdhuurder van het atelier waar Remko Koopman en eerder Peter Zuur werkten.

Kranenburg is professioneel kunstfotograaf en heeft in acht jaar tijd al verschillende ateliers gehad op Haagweg4. Vanuit een ruimte in de kelder nu eindelijk boven de grond! In de loop der jaren heeft Andor Kranenburg al veel werk gefotografeerd van collega kunstenaars op de Haagweg. Hij weet schilderijen en beeldhouwwerken, met of zonder hun makers, perfect uitgelicht vast te leggen. Maar ook zijn eigen autonome werk is steeds bekender geworden. Onwerkelijk en vervreemdend zijn zijn foto's. Creatieve beelden waar licht/donker een grote rol spelen. "Ik hou ervan een verhaal te vertellen in mijn foto's", zegt Andor, "...maar niet het hele verhaal. De kijker kan er zelf nog veel bij verzinnen".

Nu hij zich gevestigd heeft in dit ruime atelier met veel daglicht heeft hij veel nieuwe idee├źn gekregen. Het atelier vraagt er als het ware om, om bestaande thema's uit te diepen, vertelt hij. Klassieke schilderijen inspireren hem om daar met een eigentijdse blik naar te kijken en deze te verwerken tot een nieuw beeld in zijn bekende filmische stijl.

Voor de cover van LOS Magazine, maand maart/april 2017, maakte Andor Kranenburg een prachtige voorjaarsfoto met het thema 'De terugkeer van het Licht'. Met de Hooglandse Kerk op de achtergrond, knielt een blonde vrouw in het gras, dankbaar haar handen naar boven geheven. Het mistige licht brengt een mysterieuze, bijna religieuze sfeer. Wie zelf ook eens op deze manier gefotografeerd wil worden, mag altijd contact opnemen met Kranenburg!