Verhalen uit de Haagweg

Studio Kordaat lanceert eigen bier

In januari 2017 bestaat Studio Kordaat, een Leids bureau voor grafisch ontwerp en communicatie, één jaar. Wie jarig is trakteert, dus lanceren zij hun eigen speciaalbieren.

De bieren zijn gebrouwen door Gerben Harteveld van Huisbrouwerij Het Ferment. Harteveld is een gedreven amateur-brouwer die als hobbyist al meer dan 15 jaar bezig is met bierbrouwen en ook enkele recepten voor commerciële bieren heeft gemaakt. Voor Kordaat maakte hij op verzoek een IPA, Saison en een Porter.

“We zijn een jaar geleden gestart met Kordaat en de droom om een eigen bier te hebben was er altijd al. Volgens mij waren de bieretiketten nog eerder bedacht dan de visitekaartjes” lacht Marit Turk, mede-eigenaar en oprichter van Kordaat. De andere eigenaar en oprichter van Kordaat is Eric van der Zwet: “Naast gepassioneerd grafisch ontwerper, ben ik een bourgondiër en een groot speciaalbier-liefhebber. Dat weten de meeste mensen ook wel van mij, dus ik ben enorm trots op deze speciaalbieren met onze eigen bedrijfsnaam!”

Proeven is voor alsnog niet voor iedereen weggelegd. “Om het exclusief te houden hebben we van ieder soort slechts 48 flessen laten maken. Deze geven we cadeau aan klanten, want zonder hen zouden we natuurlijk niet zover zijn gekomen. En op de verjaardagsborrel van de studio schenken we de IPA en Saison van de tap, dus daar kan iedereen er nog van genieten”, aldus Marit.

Studio Kordaat is gevestigd in het creatieve verzamelgebouw Haagweg 4 in Leiden. Van daar uit werken zij voor een diverse klantenkring uit het MKB en de culturele sector.