Verhalen uit de Haagweg

van Haasteren exposeert in Fundatie

Deze zomer hangt er een mooi monumentaal werkje van Marjolein van Haasteren in Museum de Fundatie in Zwolle. ‘Mnemosyne’, 30x30cm 2016.

Museum de Fundatie is dit jaar gastheer van ZomerExpo: de grootste kunsttentoonstelling met open inschrijving en anonieme selectie in een Nederlands museum. De tentoonstelling is van 25 mei t/m 20 augustus parallel te zien in de Fundatie Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Het thema is ‘Water’. 

Locaties

In Zwolle vindt Water ZomerExpo 2017 plaats in ‘de Wolk’, de ellipsvormige nieuwbouw op het dak van het museum. In Heino/Wijhe zijn de werken tentoongesteld rondom het kasteel, inclusief de beeldentuin en – heel toepasselijk – de slotgracht.

Thema

Water als thema is mede ingegeven door de ligging van de Fundatie in het waterrijke westen van de provincie Overijssel. Als Hanzestad is Zwolle bovendien onderdeel van de 37ste Internationale Hanzedagen, (15 t/m 18 juni 2017) in het naburige Kampen. Het motto van de Hanzedagen is ‘Water Verbindt’.

Van Haasteren zegt over het schilderij: "De binnenste vormen zijn losjes gebaseerd op kelp. Kelp heeft mooie drijfblazen en kan grote onderwaterwouden vormen. In mijn landschap gebruik ik deze als een doorkijkje in de onderwereldrivier Mnemosyne. Als je drinkt uit deze mythische rivier zul je je voormalig leven niet vergeten maar voor altijd herinneren".

Het schilderij 'Mnemosyne' is van 25 mei t/m 20 augustus te zien tijdens de Zomerexpo ‘Water’.

Kijk voor meer informatie op: