WORKSHOPS EN CURSUSSEN

Voor iedereen die creativiteit in zich heeft of dit juist wil leren. Ervaren kunstenaars leren je de kneepjes van het vak en laten je kennismaken met nieuwe manieren van werken en denken.

Hans Bonte

Haagweg, Theehuis A10
Telefoon: 0653993231
www.hansbontecursus.nl

Olieverf

In deze cursus assisteert Hans Bonte bij het maken van een olieverfschilderij (dit mag natuurlijk ook aquarel of acryl zijn maar zijn voorkeur gaat uit naar olieverf). Zijn specialiteit ligt in het maken van portretten, maar elk ander onderwerp is natuurlijk ook mogelijk. Tijdens de cursus doorloop je dan alle lagen en facetten van het schilderij. Onderwerpen zoals compositie, tekening, kleur, donker en licht komen vanzelf aan de orde. De bedoeling is om zelf penselen, doek en verf mee te nemen maar het gebruik van de aanwezige materialen en spullen is natuurlijk toegestaan.

De kosten zijn 225 euro voor 10 ochtenden, middagen of avonden. Als je een keer verhinderd bent maakt dat niets uit want ik hanteer een soort knipkaartsysteem. Je kan direct beginnen als er plaats is op de door jou gewenste ochtend, middag of avond. De eerste keer is gratis, een proefles.

Kinderen

Op woensdagmiddag is er tekenen en schilderen voor kinderen, tot ongeveer 13 jaar. Ze tekenen onafhankelijk van elkaar verschillende dingen die ze zelf uitkiezen. Ik help ze daarbij en leer ze stap voor stap hoe ze hun werk kunnen verbeteren. Door de verschillende leeftijden en interesses stimuleren en helpen ze elkaar naar een nog beter resultaat.

De kosten zijn 75 euro voor 5 middagen. Als je een keer verhinderd bent maakt dat niets uit want ik hanteer een soort knipkaartsysteem. Je kan direct beginnen als er plaats is op de door jou gewenste tijdstip. De eerste keer is gratis, een proefles.

Lyda Bekkers

Atelier Schilderfactory
Telefoon: 0715121937
www.schilderfactory.nl

Schilderfactory

Back to basic, geen computers of bewegend beeld, slechts kwasten, verf en doek. Proef de sfeer van een schilderworkshop, een cursus of arrangement. Lyda Bekker begeleidt de schilderworkshops. Bij grote groepen en meerdaagse arrangementen werkt zij samen met andere beeldend kunstenaars. Voor bedrijven en particulieren organiseren wij schilderworkshops, cursussen en arrangementen. In een ochtend, middag of avond maak je kennis met kunst; iedereen leert iets over kleur, vorm, schilderen en het kunstenaarsbestaan. In het atelier van SchilderFactory kunt u terecht met ca. 10 personen. Voor groepen tot 20 personen gebruiken we het atelier van het LAK. Ook kunt u kiezen voor een schilderworkshop op uw eigen locatie, in dat geval komen wij met verf en ezels naar u toe. Alternatieve locaties zijn bespreekbaar.

Een schilderworkshop bij SchilderFactory duurt over het algemeen een dagdeel (2,5 tot 3 uur). Korter of langer kan natuurlijk altijd. Meestal maakt elke deelnemer een individueel schilderij, ook kunt u met een groep aan één groot doek werken. Bedrijfsthema´s kunnen het schilderonderwerp zijn, maar de natuur of een bepaalde kunststroming kunnen ook als inspiratiebron dienen. Kortom alles kan. In elk geval maakt u met tips van de docenten een vrolijk en dynamisch schilderij.

Afhankelijk van de groepsgrootte, locatie en overige wensen kunnen wij een prijsopgave voor u maken. Per mail kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen om wensen en mogelijkheden te bespreken en een offerte op te vragen.

Sonja Hunefeld

Haagweg 4 H6
Telefoon: 0622840496
odinski.com

Goudsmeden

Maak je eigen ontwerp onder begeleiding

Voor de onervaren enthousiasteling kan een cursus beginnen met 2 introductie lessen waarin je de zaag, vijlen en je brander leert te gebruiken (bijvoorbeeld door een 'plaatjes' ring of hanger te maken van onedel materiaal). Na deze twee lessen sta je natuurlijk te popelen om je eerste eigen zilveren of gouden sieraad te maken.

Maar mocht je al een goed plan hebben en heb je geen angst, kunnen we ook direct in goud of zilver beginnen aan je eigen ontwerp. Jouw eigen idee bespreken we en als we een plan van aanpak hebben gaan we meteen aan de slag! Dit kan met alle materialen en edelstenen die je kunt bedenken.

Een cursus begint/bestaat uit 5 lessen (wekelijks)

Heb je al ervaring of ben je zelfs al volleerd goudsmid, dan kun je op dezelfde voorwaarden terecht en op ieder moment instromen. De meer ervaren goudsmid kan ook kiezen om zich te focussen op reparatie technieken, zetten, ciseleren of bijvoorbeeld werken met de PUK.

Per dagdeel kan ik minimaal 2 en maximaal 4 mensen begeleiden. De kosten per 5 dagdelen bedragen 275 euro (incl btw). Een dagdeel beslaat 2.5 uur en vooralsnog zijn de cursusmomenten op dinsdag en donderdag ochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur. Op beide dagen is er nog plek!

Heb je zelf al een groepje maar kunnen jullie niet op deze dagen, informeer dan naar de mogelijkheden voor andere momenten!

Rudolf Smeets

Haagweg 4, Lokaal 4F8
www.deleidscheacademie.nl

De Leidse Academie

Aan de Leidsche Academie leert u pas tekenen en schilderen!

Bij ons staat de cursist centraal. De tekenles of schilderles die u wilt volgen wordt voor u op maat gemaakt. We vragen u allereerst wat u tot nu toe op het gebied van het beeldende hebt gedaan, vervolgens vragen we u wat u eigenlijk wilt leren; wat u eigenlijk graag zou willen én kunnen maken. Op basis hiervan wordt uw eigen programma gemaakt. Het is maatwerk wat we leveren. Geen groeps-gebeuren of klassikaal onderricht. In kleine groep krijgt u in feite privé-onderricht. Onder deskundige begeleiding van Rudolf Smeets maakt u uw eigen werk in houtskool, pastel, acryl, olieverf of ander materiaal. We kunnen u zelfs leren tekenen met lood of zilverstift. Alle technieken zijn mogelijk. U kunt vrij werken of een inspirerende opdracht volgen. De nadruk ligt vooral op het ontdekken van uw eigen manier van werken; het vinden van uw eigen stijl en de technieken die u daarvoor nodig hebt. Verdeeld over het jaar bieden we de volgende cursussen: de Reguliere Cursus, de Korte Cursus en de Zomercursus

Zomercursus Tekenen & Schilderen.

Ook dit jaar komt de Leidsche Academie weer met een Zomercursus tekenen & schilderen. Deze cursus die 6 weken duurt wordt gehouden van 20 juni tot en met 27 juli. Tijdens deze Zomercursus is de zogenaamde Knipkaart van toepassing. Dat betekent dat je zelf kan bepalen wanneer je wilt komen. Je kunt gedurende 6 weken één keer per week komen, maar je kunt ook de eerste 2 weken al 6 keer komen. Maar je mag natuurlijk ook op 'n vast dagdeel komen. Vanwege planning wel alle data van te voren opgeven.

De Zomercursus is op:

Dinsdagmiddag (13:30 - 16:00 uur) 20, 27 juni & 4, 11, 18, 25 juli

Dinsdagavond (19:30 - 22:00 uur) 20, 27 juni & 4, 11, 18, 25 juli

Donderdagavond (19:30 - 22:00 uur) 22, 29 juni & 6, 13, 20, 27 juli

Plukwandeling in Leiden

Iedereen heeft wel eens bramen geplukt, in het seizoen dat de struiken naast fietspaden en in openbare parken volhangen met deze heerlijke vruchten. Maar wist je dat er het hele jaar door van alles te plukken valt?!

Sophie Lampe verbaasde zich er over dat in de supermarkt het hele jaar door dezelfde groenten worden aangeboden. Dit gaat ten koste van de seizoensgroente die als het ware een beetje "vergeten groenten" geworden zijn. Niet alleen jammer voor onze smaak, we lopen op deze manier ook veel vitaminen en voedingsstoffen mis. In haar zoektocht naar deze "vergeten groenten", ontdekte Lampe dat veel van deze planten nog gewoon in "het wild" groeien!. Zoals bijvoorbeeld brandnetels. En wist je bijvoorbeeld dat er in brandnetels 7 x meer ijzer zit dan in spinazie? En dat je van brandnetels een heerlijke salade kunt maken, maar ook limonade of zelfs bier?!

Nieuwsgierig? Sophie Lampe geeft het recept voor brandnetelpesto hier cadeau:

 • 150 g jonge brandneteltopjes
 • Handvol pijnboompitten
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • Ca. 80 ml olijfolie
 • Wat (vers)geraspte kaas
 • 1 el citroensap
 • Aantal biologische citroenschilletjes
 • Eventueel wat muntblaadjes
 • Zout en peper
 • Blender/vijzel
 • Schaar/mes
 • Schoon potje met deksel
 • Handschoenen
 • Vergiet
 1. Was de brandnetels (met de handschoenen).
 2. Kook de topjes ca. 2 minuten in water. Giet ze af.
 3. Doe alles in de blender. Lekker bij pasta of op een toastje.
 4. Klaar!

Organiseer een uniek bedrijfsuitje of zomaar een leuke en leerzame middag en maak een plukwandeling met Sophie Lampe. “Plukken van eetbaar groen in en rondom Leiden”, waarna zij je leert hoe je van al dat groen heerlijke gerechten en dranken kunt maken.

Volg Pluk de Stad Leiden ook op Facebook!

Colourcastle

Haagweg 4, Lokaal C12
Telefoon: 06 555 00 538
www.colourcastle.nl

Workshop Graffiti

De graffiti workshop zorgt voor plezier, enthousiasme, creatie, samenwerking en teambuilding. In 2 uur maken jij en je vriendjes, vriendinnetjes, collega’s, mede studenten of ‘vrijgezellen’ kennis met de basis van graffiti. Wij vertellen over de geschiedenis, leren jou de skills van graffiti spuiten, geven oefeningen, gaan brainstormen en maken samen een echt kunstwerk. De gemaakte doeken mag je houden.

De graffiti workshops geven we op scholen of op locatie bij een bedrijf. Heb je geen ruimte ter beschikking dan kunnen wij de workshop geven op de binnenplaats van ons atelier in Leiden. Verder zijn er in Nederland wel 40 plekken waar je legaal graffiti kan spuiten en waar wij de workshop geven. Er is altijd wel een legale plek bij jou in de buurt. De workshop duurt ongeveer 2 uur maar korter of langer kan ook. Dit is maar één opzet van de vele workshops varianten. Alles draait om maatwerk.

Fleur van den Berg

Haagweg 4, A5
Telefoon: 0623914740
www.fleurvandenberg.nl

Beelden in glas

GLAS EN BEELDEND

Een beeld maken in glas, werken aan de ontwikkeling van je eigen beeldtaal, een nieuwe uitdaging, verdieping in je werk, het kan in het atelier van Fleur van den Berg bij de cursussen ‘GLAS & MEER’ en ‘BEELDEND’.

GLAS & MEER

Tijdens de cursus kun je werken aan je eigen werkstuk. Je kunt leren fusen en casten. Bij fusen leer je glassnijden en smelt je het glas aan elkaar, je kunt het daarna nog vervormen tot bijvoorbeeld een schaal. Met de techniek casting kun je een 3-dimensionaal object maken in glas. Je krijgt individuele begeleiding bij de techniek en we spreken over vorm, inhoud en betekenis. De meeste cursisten werken naar eigen idee, maar ik kan je ook een opdracht geven. Er is ruimte voor onderzoek, experiment en combinaties met andere materialen. Er wordt lekker gewerkt in een gezellige sfeer. De cursus is geschikt voor beginners, gevorderden en kunstenaars.
Lestijden: wekelijks woensdagavond, en tweewekelijks op vrijdagochtend. Instromen in deze cursus is mogelijk. Kom gerust een keer kijken of het wat voor je is, een proefles is ook mogelijk.

BEELDEND

Bij deze cursus wordt gewerkt aan eigen werk. We werken met een jaarthema en doen veel kleine opdrachten tijdens de les om het thema te onderzoeken. Onderzoek, werkproces en ontwikkeling bespreken we regelmatig in de groep, maar ook individueel. Ook werk buiten het thema wordt meegenomen ter bespreking. Een veilige sfeer in de groep is heel belangrijk om open over het werk te kunnen praten. Tijdens de cursus geven de cursisten een korte presentatie over een kunstenaar of kunststroming. De cursus bestaat uit 16 lessen verdeeld over het jaar. We hebben twee keer een techniekles indien mogelijk aansluitend bij het jaarthema. Dit jaar is het thema ‘schaduwbeelden’. Lestijden: tweewekelijks op donderdagavond. In september 2017 start er weer een nieuw lesperiode. Wil je meer weten, neem dan gerust contact op.

EXCURSIE

Minimaal 1 keer per jaar organiseer ik een excursie om met alle cursisten een expositie te bezoeken.

Groepen

Workshops op maat voor bijzondere cadeau, familiegelegenheid, vrijgezellenfeest, afscheidscadeau, herinnering of bedrijfsuitje zijn ook mogelijk, neem voor mogelijkheden contact op.

Wanderen

Ga op avontuur en maak een dwaaltocht door de Merenwijk van Leiden en de polder van Warmond. Theatrale verhalen, interviews, foto's van natuur en historie, tekeningen en soundscapes prikkelen je zintuigen, halen een onzichtbaar verleden naar boven, geven een glimp van hedendaagse geheimen en laten je kijken met andere ogen. Voor meer informatie en het downloaden van de gratis app: http://www.wanderen.nl

Pollie Hogenboom

Haagweg 4 C9
Telefoon: 06 26202389
www.vrolijkerschrijven.nl

vrolijker schrijven

hulp voor kinderen die moeite hebben met het leren schrijven

Een krampachtig of onleesbaar handschrift kan veel frustraties opleveren. Als een kind op school sneller moet schrijven dan het kan, schrijft het soms zó gespannen dat het kramp in de handen krijgt, of last van arm en schouder. Met de methode van ‘Vrolijker Schrijven’ krijgt het kind op een speelse en creatieve manier weer plezier in schrijven.

Er wordt een-op-een gewerkt zodat hij/zij de volle aandacht krijgt.

Voorop staat het gevoel, ontspanning in de bewegingen geven ontspanning in het hoofd. De schrijfbewegingen worden uitvergroot, herhaald en met diverse materialen uitgevoerd. Het kind oefent bijna ongemerkt belangrijke coördinerende bewegingen en de samenwerking van de linker- en rechterhersenhelft, die bij het leren schrijven zo belangrijk is, wordt hierbij gestimuleerd. Dat Pollie Hogenboom ook beeldend kunstenaar is speelt hierbij een belangrijke rol.

Er wordt eerst gekeken naar het karakter van het kind. Is het druk, rustig, teruggetrokken, vol energie of juist niet? Hoe beweegt het zich op papier? Schrijven is een vorm van lichaamstaal, net zoals praten en lopen.

Vrolijker Schrijven wordt gegeven door Pollie Hogenboom in haar atelier Haagweg 4 C 9 en door Astrid Vlasman die haar atelier in de Kaasmarktschool heeft. Duur: 10-12 keer een uur per week/twee weken Tarief: €30,- per uur.

Bonbons maken

Wat is er heerlijker dan een workshop over chocola? Tijdens dit arrangement leert u met drie verschillende technieken bonbons maken, terwijl u van alles te weten komt over dit snoepgoed. Er zijn mensen voor wie chocola het ultieme genot vertegenwoordigt. Wat is er dan heerlijker dan een workshop over chocola? En niet alleen leert u bonbons maken, maar u kunt zich ook nog buigen over de kunst van het verpakken, want goede chocola verdient een krans.

Op een sfeervolle locatie aan de rand van Leiden wordt u ontvangen met een korte uitleg, waarna u begint met het maken van een chocolade bonbonnière. Daarna leert u bonbons te maken met drie verschillende technieken en ten slotte verpakt u uw zelfgemaakte bonbons, zodat u ze mee kunt nemen. En onderwijl komt u natuurlijk van alles te weten over de meest verrukkelijke van alle snoepgoed tijdens deze chocoladeworkshop Leiden.

Wat is er leuker dan rond Pasen Paaseieren te maken, chocoladeletters voor Sinterklaas of chocolade Kerstklokjes met Kerstmis? Vraag naar de thema mogelijkheden!

Inclusief: Koffie, thee en limonade, deskundige begeleiding en materiaal (uw creaties neemt u natuurlijk mee naar huis)

Duur: 2 - 2,5 uur Prijs: € 32,64 p.p. excl. BTW (6-15 personen) € 30,58 p.p. excl. BTW (16-25 personen) € 28,51 p.p. excl. BTW (26-40 personen) Aantal personen: minimaal 6 en maximaal 40 personen

Mirèse Mudde

Haagweg 4 G01
Telefoon: 06 29201669
www.miresemudde.nl

Workshop portret-boetseren:

Hoe wordt mijn portret/kop ook een goed beeld?

Om een goed portret te kunnen maken, verkennen we eerst het model: welke beleving hebben we bij de persoon, wat zijn de bijzonderheden. Hoe brengen we dat in beeld? Kortom: hoe vertaal je beleving naar vorm. Dat heeft te maken met compositie en aandacht voor de essentie: wat raakt de kern? Daarnaast, hoe ‘bouw’ je kop zodat een plastische vorm ontstaat?

In 6 lessen laat kunstenaar Mirese Mudde haar cursisten - maximaal 4 per groep - een goed portret maken door anders te kijken en te letten op vlakken, richtingen en de grote vormen. De portretten/koppen worden gemaakt in chamotte-klei zodat de kop daarna kan worden gebakken. De cursussen/workshops starten steeds in februari en in september.

In 2018 zijn de cursussen op donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.30/17.00 uur. We starten op 15 en op 16 februari. Meld u snel aan en geef de voorkeursdatum op.

Lucienne Fabriek

Haagweg 4 cursuslokaal
Telefoon: 06-00000000
www.lucearts.nl

Schilderen

De schilderworkshops vinden plaats in het cursuslokaal aan de Haagweg 4 op zaterdagochtenden van 09:30 tot 13:00 uur. Kosten €35,- incl. koffie en thee. Je kunt je eigen materiaal meebrengen, maar er is ook materiaal aanwezig: een doek en gebruik van (acryl)verf kost €5,-. Per workshop is er plaats voor maximaal tien deelnemers.

Najaar 2017

 • 2 september - Haagweg 4 OPEN WORKSHOPDAG. Welkom in mijn atelier: van 10:00 tot 16:00 is er vrije inloop en informatie over mijn workshops en alle tijd om lekker te komen schilderen.
 • 6 september - Naar aanleiding van je vakantie een workshop Landschap schilderen
 • 30 september - Portret schilderen
 • 14 oktober - Alles over Kleur mengen en toepassen ervan
 • 28 oktober - Portret schilderen
 • 11 november - Workshop 'Schilderstreken'. Over hanteren van penseel en verf; je eigen handschrift.
 • 25 november - Portret schilderen
 • 9 december - Terugkomdag. Gelegenheid om onder begeleiding je schilderijen af te maken.

Tineke Jacobs

Buiten of op Haagweg4 atelier4A2
Telefoon: 0648656511
www.tinekejacobs.com

Tekenen en schilderen

Tineke Jacobs (atelier Haagweg-A2) is autonoom beeldend kunstenaar en gediplomeerd docent tekenen / beeldende vorming. Zij leidt workshops en kunstprojecten voor kleine en grote groepen op locaties sinds 1987, in eigen atelier en zelfs in musea. Ook leuk als bedrijfsuitje en teambuilding voor collega’s, of teken- en schilderparty’s voor vrienden en familiegroepen. Beeldende educatie en tekenlessen, cursusgroepen en privé, Jong Talent ontwikkeling, PGB, Kleuradvies, interieur-tekenlessen MBO, collages, gemengde technieken.

WORKSHOP geschilderde collage: Naar aanleiding van een speciale gebeurtenis, feest, jubileum, nagedachtenis, of gewoon ‘voor zomaar’. Een workshop waarbij u schildert, tekent en plakt (de collage). Een groot groepswerk of ieder schildert/tekent/plakt individueel. Bijzonder is dat u het onderwerp van tevoren zelf kan bepalen! Als u dat niet wilt: laat u verrassen! U kunt kiezen uit: natuur, architectuur, kunst, muziek, of een heel specifiek onderwerp (van tevoren overleg). Kosten incl. mooi materiaal: 175 euro, voor ‘n groepje tot 5 deelnemers. Grotere groepen zijn mogelijk.

BUITENWORKSHOPS straatjes tekenen: Docent: Tineke Jacobs i.s.m. collega Gerard Schoemaker. Straatjes, doorkijkjes , stadsdetails. Het hele jaar door, kan er worden getekend met oog voor bijzondere standpunten, compositie, motoriek, handschrift en materiaalbeheersing. Vergezeld van zon en wolken en bij slecht weer schakelen we over naar het interieur van een van Leidens interessante gebouwen. Groep: 2-5 mensen €100. (> op aanvraag) Per persoon €25.

CURSUS straatjes schilderen (kort): Docent: Tineke Jacobs i.s.m. collega Gerard Schoemaker. Wordt het hele jaar door gegeven. Naar aanleiding van een workshop straatjes-tekenen kunt u een korte cursus volgen van 5 lessen. Het resultaat is een of meerdere schilderijen / schilderingen die vanuit de oorspronkelijke tekening zijn gemaakt. Een avontuurlijke zoektocht naar compositie, lijn en kleur, en verfbehandeling. Diverse schildertechnieken zijn mogelijk, ook als u geen materiaal in bezit heeft. 5 lessen €100. Zaterdagmorgen 9:30 – 12:00

BUITENWORKSHOPS natuur: Docent: Tineke Jacobs i.s.m collega Gerard Schoemaker. Het hele jaar door. In het polder en duinlandschap, of parken (Leiden) wordt er getekend en geschilderd. Als het weer het nodig maakt,zijn er in de Hortus Botanicus Leiden (excl. toegang) en in de omgeving van Noordwijk mogelijkheden. Aanmelding groep: 2-5 mensen €100. (> op aanvraag).

MUSEA-TEKENEN op zaal inclusief materiaal, excl toegang. 2-5 deelnemers museum-tekenles: €100 / 5-10 deelnemers €160. Grotere groepen, aanmelden via de website van Museum Volkenkunde: zoals voor de workshop Boeddhabeelden tekenen in combinatie met een rondleiding.

JONG TALENT en advies en begeleiding: Wil je een stap verder, verdieping en/of een techniek beter beheersen: 1 x per 14 dagen atelier-les! Verwacht wordt dat je in je vrije tijd opdrachten die op jou van toepassing zijn verder uitwerkt. Kinderen: geheel in overleg kan een bepaalde techniek of onderwerp onder de loep genomen worden. (tekenen-schilderen). Per bloc van 5 atelier-lessen. PGB bevoegd: voor PGB begeleiding zijn er diverse mogelijkheden.

De Vrije Academie Leiden

WIL JE LEREN TEKENEN EN SCHILDEREN? DAN IS DE VRIJE ACADEMIE LEIDEN PERFECT VOOR JOU!

In de cursus leer je stap voor stap de technieken die nodig zijn voor het maken van je eigen tekening of schilderij in olieverf of acrylverf. Vorm, kleur en compositie komen allemaal aan de orde tijdens de cursus. De begeleiding is individueel. Je kunt een eigen onderwerp en techniek kiezen of een motiverende opdracht volgen. Aan de hand van je keuze krijg je deskundig en praktisch advies van de bekende Leidse kunstenaar Hans de Bruijn.

Het aantal deelnemers is beperkt. Hierdoor is de individuele begeleiding gewaarborgd. Er zijn dus geen klassikale of groepsopdrachten.

Voor wie. De Vrije Academie is er voor iedereen die op zijn eigen niveau, techniek en onderwerp les wil krijgen. De techniek is vrij. Pastel, olieverf of acrylverf is allemaal mogelijk. Doel is om je eigen creativiteit en handschrift te ontwikkelen.

Kom naar de Vrije Academie en leer kijken met een ‘Schildersoog’ !

ZOMERCURSUS

Ook dit jaar is er in de maand juni weer een zomercursus bij De Vrije Academie Leiden. De zomercursus bestaat uit 4 lessen. De lessen van de zomercursus én de jaarcursus worden gegeven op:

 • Maandag middag 12:30 -15:00 uur
 • Maandag avond 19:30-22:00 uur
 • Dinsdag ochtend 10:00-12:30 uur
 • Dinsdag middag 13:30-16:00 uur

Bezoek onze website voor alle info.

Bas Schollaardt

Haagweg 4 E12
Telefoon: 0643062789
www.verbeelding.tv

Workshop Filmen

Maak je eigen film! Per groepje van 8 schrijven we samen een script, verdelen we de rollen als cameraman, regisseur en acteurs en film je echt zelf met een professionele camera onder begeleiding van een professionele cameraman! Meerdere groepen zijn mogelijk. De filmworkshop wordt ingezet als communicatietraining en teambuilding of als onvergetelijk middagje uit. De film wordt professioneel gemonteerd en direct bekeken of later toegezonden. Om in korte tijd een film te maken moet je goed organiseren, communiceren, rollen verdelen en samenwerken. Het versterkt de saamhorigheid binnen een groep, is ideaal voor teambuilding en vooral heel erg leuk.

Petra de Haas

Haagweg 4 C8
Telefoon: 0623321513
www.boetseerkunst.nl

Atelier Boetseerkunst

Hierbij nodig ik je uit om de magie van klei te ontdekken, je ideeën vorm te geven en jezelf en je omgeving te verrassen met een door jouw vervaardigde creatie. Het hele jaar door geef ik workshops en cursussen boetseren in mijn gezellige atelier in het Kunstcentrum Haagweg 4 in Leiden. Ervaring is niet vereist. Petra de Haas: “In 2003 heb ik het materiaal klei ontdekt en vanaf 2006 geef ik boetseercursussen en workshops om zo mijn ervaring en enthousiasme door te kunnen geven en hiermee een ieder te inspireren.”

Informatie: De workshop wordt het hele cursusjaar doorlopend gegeven (niet in de schoolvakanties) in blokken van 4 lessen voor €56 (= €14 per les). Mocht je beeld na 4 lessen nog niet af zijn of heb je het boetseervirus ook te pakken, dan kun je altijd doorstromen naar de volgende maand(en). Je werk kan worden gebakken (€3,50 Per Kg.) en worden afgewerkt met acrylverf. 4 avonden op dinsdag- of woensdagavond van 19.30 - 21.30 uur voor €56,-

Workshops voor scholen en bedrijven: Voor workshops voor groepen zoals bijvoorbeeld scholen of bedrijven geldt een aangepast tarief. Het tarief is afhankelijk van bijvoorbeeld wensen, duur en het aantal deelnemers. Neem contact met mij op om een tarief op maat te bepalen. Er zijn verschillende thema’s waar je uit kunt kiezen.

Kosten: €56 voor 4 lessen