Agenda

Django à Paris in Leidse Lente

In de theatervoorstelling “Django à Paris” staat het leven en de muziek van Django Reinhardt centraal. Deze Belgische jazzgitarist had in de jaren ’30 een enorme impact op de jazzmuziek in Europa. Dit was een tijd waarin Europese pioniers de nieuwe swingmuziek uit de USA (jazz en vooral dansmuziek) combineerden met de traditionele walsen, zigeunermuziek en klassieke muziek uit Europa. Parijs was in de jaren ’30 en ’40 het bruisende hart van deze muzikale ontwikkeling.

Muzikanten en jazz-kenners Frank de Kleer, Flip Krajenbrink en Melvin Könings verzorgen een inspirerende voorstelling met verhalen, anekdotes en live muziek. Frank de Kleer is gitarist, goochelaar en één van Nederlands meest bekende ukelele-spelers. Hij heeft onder meer een eigen theater in Vianen en treedt op voor volwassenen en kinderen. Frank koestert ook de gitaar van Joseph Reinhardt (de broer van Django Reinhardt die immer meespeelde). Dit historische instrument was jarenlang in het bezit van de beroemde zanger en gitarist Eddy Christiani.

Flip Krajenbrink speelde in talloze Hot Club de France formaties en toerde jarenlang als ritmegitarist met gypsy jazzgrootmeester Fapy Lafertin langs de internationale jazzpodia. Hij is Django-kenner bij uitstek en kan veel vertellen over de beroemde Selmer-Maccaferri gitaren.

Melvin Könings speelt contrabas en is al enige jaren voorzitter van de Stichting Hot Club de France Nederland. Hij leidt jamsessies, organiseert concerten en is hoofdredacteur van het kwartaalblad Quintette. Ook toerde hij internationaal met het Lollo Meier Quartet.

Deze drie specialisten brengen een intieme en interactieve voorstelling, waarin verschillende verhalen bij elkaar komen, met korte anekdotes en veel live muziek, ondersteund met beeldmateriaal en de originele instrumenten uit die tijd.

Tijd: 15:00-17:00
Locatie: Galerie Café Leidse Lente