Agenda

If Things Grow Wrong in Museum de Lakenhal

HOE KICK JIJ AF VAN GROTER, BETER, SNELLER, MEER?

We willen sneller, groter, méér. Is dat altijd beter, of groeien zo ongemerkt ook de problemen? Van kleine stress over te weinig opslagruimte op je telefoon tot wereldwijde vervuiling… If things grow wrong, dan ontstaat er groeipijn in allerlei soorten en maten.

Die groeiverslaving is de aanleiding voor een nieuwe expositie, die van 15 oktober 2021 t/m 20 februari 2022 in Museum De Lakenhal te zien is. We nodigden makers uit binnen- en buitenland uit hun oplossing voor onze groeiverslaving in te sturen. Juryleden Eva Rovers, Raki Ap, Liesbeth Staats en Wytske Visser selecteerden uit bijna vijfhonderd inzendingen de beste vijftien.

Van een doos waarin je kunt vluchten voor alle prikkels tot een doodskist die je confronteert met je eigen sterfelijkheid, van een installatie die de vervuilde zee tot ons laat spreken tot de mogelijkheid je eigen kleren een tweede leven te geven: je vindt het allemaal bij If Things Grow Wrong. Als je naar buiten loopt, heb jij vijftien handvatten gekregen om beter met je groeiverslaving om te gaan.

Betrokken vanuit Haagweg 4 zijn DansBlok, die met hun dans ‘Plastisch’ te zien zijn, en Jacowies Surie, die als projectleider betrokken is.

Waar: Museum de Lakenhal, Oude Singel 32, 2312 RA Leiden
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag 10:00-17:00 uur
Meer info: Zie deze site


ifthingsgrowwrong.lakenhal.nl