Agenda

Lakenhal Laat met Inge Reisberman!

LAKENHAL LAAT – VANITAS ALS INSPIRATIEBRON
VRIJDAG 14 APRIL VAN 19.00 TOT 22.00 UUR

Kunstenaars zijn altijd op zoek naar inspiratie. Voor hedendaagse makers vormt het werk van David Bailly een prachtige inspiratiebron. Met name zijn vanitasstillevens spreken nog altijd tot de verbeelding. De thema’s tijd, dood en ijdelheid zijn immers universeel – ze houden ons ook vandaag de dag nog flink bezig. Tijdens deze editie van Lakenhal Laat maak je daarom kennis met verschillende (makers van) actuele bewerkingen van het vanitasthema in de vorm van videokunst, fotografie, spoken word en klassieke muziek.

MEET THE ARTISTS: KOEN HAUSER, BRAM KORTEKAAS & INGE REISBERMAN
OM 19.30 UUR IN HET AUDITORIUM

Luuk Heezen (onder andere bekend van de podcast Kunst is Lang) vraagt Koen Hauser, Bram Kortekaas en Haagweg-kunstenares Inge Reisberman het hemd van het lijf over hoe zij zich verhouden tot de thema’s tijd, dood en ijdelheid, en hoe het werk van David Bailly hen (al dan niet) inspireerde in hun eigen creatieve maakproces.

Het verdere programma wordt ingevuld door een spoken word artist, een lezing, klassieke muziek en een workshop! Uiteraard is de tentoonstelling “David Bailly – Tijd, dood en ijdelheid” de hele avond te bezoeken.

Er is een beperkte hoeveelheid kaarten. Wees er snel bij via deze link!

Museum De Lakenhal
Oude Singel 32
Leiden


www.lakenhal.nl/nl/verhaal/lakenhal-laat-14-april