Agenda

Tim Juffermans in de Stadsfoyer

Van februari tot april 2023 exposeert grafisch ontwerper en kunstenaar Tim Juffermans in de Stadsfoyer in Leiden. Van maandag tot en met vrijdag van 9-17 uur kun je gratis naar deze expositie.

In 2016 is Tim begonnen aan een monumentaal werk. Geïnspireerd door onder andere ‘het laatste oordeel’ van Lucas van Leyden en werk van Jheronimus Bosch kreeg hij het idee voor het maken van een eigentijds drieluik waarin hij de klassieke thema’s hemel, aarde en hel op een eigen wijze zou verbeelden. Hij wilde het epische karakter van de verbeeldingen op klassieke drieluiken vangen en terugbrengen naar een micro niveau. Zes jaar later en meer dan 1250 uur verder, is het drieluik klaar en is het afgelopen zomer tentoongesteld tijdens de expositie ‘Trinity’ in de Hooglandse Kerk.

Het drieluik van Lucas van Leiden werd oorspronkelijk gemaakt voor de Pieterskerk. Toen dit een protestante kerk werd heeft het kunstwerk een plek gekregen in het stadhuis. Gelukkig werd het drieluik voor de stadhuisbrand verplaatst naar de Lakenhal waar het nog altijd te zien is. Geïnspireerd op de weg dat ‘het laatste oordeel’ heeft afgelegd krijgt nu ook het drieluik van Tim Juffermans een tijdelijke plek in het stadhuis.

De expositie is een solo expositie met diverse werken van Juffermans met als pronkstuk het drieluik.