Bedrijven & Kunstenaars

Christien Hansen

Met liefde en plezier is zij in staat om iets ogenschijnlijk kleins tot een monumentaal kunstwerk te verwerken. Zo verzamelt zij gevonden dode insecten om hen een laatste ereplaats te geven. Door middel van onbewerkte portretfotografie creëert zij een reeks portretten van de dieren, die zij op deze wijze omtovert tot Gouden Eeuwse vorsten en ridders.

Al jarenlang staat de creatie van kijkkastjes centraal in haar werk. Met enige gelaagdheid en een gezonde dosis humor spreken de beelden in de kastjes letterlijk en figuurlijk tot de toeschouwer. Naast insecten gebruikt zij andere elementen uit de natuur om te verwerken zoals steentjes, veren en rozenblaadjes. Dit combineert zij vervolgens met foto’s of collage tot een samenhangend geheel. Christien is een hele diverse maakster; zowel in materialen als technieken. Naast de 3D-kijkkastjes en foto’s, maakt zij ook schilderijen (met collage) en inkttekeningen.

Christien Hansen heeft haar atelier al ruim 20 jaar in kunstcentrum Haagweg 4. Zij is werkzaam als docent tekenen/handvaardigheid in het voortgezet onderwijs en heeft jarenlang gewerkt aan het ontwikkelen van educatief materiaal voor musea en andere culturele instellingen. Zij volgde de docentenopleiding aan de Hogeschool Rotterdam en studeerde in 1997 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.