Bedrijven & Kunstenaars

De Verbeelding

Toen Bas Schollaardt tijdens zijn studie door Van De Ende Producties gevraagd werd voor hen te komen werken, had hij op de universiteit al diverse filmprojecten op zijn naam staan. Nadat hij ervaring had opgedaan als acteur en regisseur, leerde hij bij Van De Ende hoe een onderwerp uit te diepen, van diverse kanten te belichten en er vervolgens een gestructureerd script voor te schrijven.

Na 5 jaar was de tijd rijp voor zichzelf te beginnen en werd zijn bedrijf De Verbeelding geboren. Inmiddels werkt Schollaardt ruim 10 jaar zelfstandig en nog altijd met evenveel plezier en enthousiasme.

Naast bedrijfsfilms, info-films en het filmen van presentaties en evenementen is hij nu ook bezig met e-learning en educatiefilms. Elk project begint met een uitgebreid gesprek met de opdrachtgever. Iets dat Schollaardt nog steeds een van de leukste kanten van z’n werk vindt. Het objectief kijken naar een onderwerp of bedrijf en daar dan samen iets moois van maken. En dan maakt het niet uit of het om een groot of klein bedrijf gaat, een info-film of een presentatie: alle opdrachtgevers krijgen zijn onverdeelde aandacht.

Na het maken van een script geeft hij vanuit verschillende perspectieven z’n onderwerpen optimaal weer. Hij heeft hierbij een feilloos gevoel voor compositie en veel aandacht voor de gesproken taal in z’n producties. Beeld, geluid, boodschap en ritme. Alles klopt in een productie van De Verbeelding.

Schollaardt is blij met z’n werkplek op de Haagweg. De ruimte is licht en heeft een hoog plafond, iets dat zijn creativiteit ten goede komt.

Inmiddels heeft hij met een aantal kunstenaars samengewerkt. Niet alleen heeft hij creatieve processen vastgelegd ook wekte hij kunstwerken tot leven! Door het samenwerken met de kunstenaars doet hij zelf ook steeds nieuwe inspiratie op en experimenteert hij met nieuwe technieken.