Bedrijven & Kunstenaars

Leiden City of Science 2022

Volgend jaar mag Leiden zich European City of Science 2022 noemen, ook wel Leiden2022. Dit betekent een programma van 365 dagen lang voor iedereen met een nieuwsgierige geest, waarin Leiden aan Europa laat zien dat zij een echte kennisstad is. Samen met tal van nationale en internationale partners wordt het jaar georganiseerd om wetenschap en samenleving te verbinden.Iedereen kan meedoen, van vooraanstaande wetenschappers tot nieuwsgierige kinderen. Maar ook kunstenaars, bedrijven, studenten, buurthuizen en musea.

Ons startpunt is de nieuwsgierigheid van mensen zelf, iedereen heeft namelijk wel een onderwerp waarvan hij of zij veel van weet of meer van wil weten. Het thema van Leiden2022 is Who Knows. Who Knows gaat over wie tegenwoordig de wijsheid in pacht heeft. Wie bepaalt wat waar is en wie weet hoe de toekomst eruit ziet.

Het programma kent elke dag een ander onderwerp: vleermuizen, de hik, diabetes of artificial intelligence, alles kan voorbij komen. Leiden2022 vindt plaats in 101 wijken, maar ook op wetenschappelijke congressen. Hier vind je meer over ons programma.

Aan de basis van Leiden2022 staan de founding partners: LUMC, Universiteit Leiden, Gemeente Leiden en Hogeschool Leiden.

Contact

Haagweg 4 F1
www.leiden2022.nl/