Bedrijven & Kunstenaars

POPMA & TER STEEGE

Architectenbureau POPMA & TER STEEGE ontwerpt ruimtelijke strategieën, gebouwen en interieurs.

Wij richten ons op de vernieuwing van de bestaande stad. In nieuwbouw en renovatieprojecten zoeken we aansluiting op het bestaande; de stad, de campus, het bedrijf, de bewoners, het gebouw, het gebruik. Met elk project ambiëren wij een omgeving beter te laten functioneren en daarmee aangenamer en duurzamer te maken.

In dit speelveld zijn er geen kant en klare oplossingen te geven en ligt onze kracht in het leveren van zorgvuldig maatwerk. Oplossingen ontstaan door toegewijd onderzoek en ontwerp, stap voor stap en in nauwe samenspraak met bewoners, gebruikers en opdrachtgevers.

Om deze processen effectief te laten verlopen benutten we een breed ontwerpinstrumentarium, en werken wij op verschillende schaalniveaus. Van stedenbouwkundige strategie tot gebouw, van interieur tot tijdelijke installatie. Naast architecten Josse Popma en Jan Willem ter Steege heeft het bureau momenteel 3 werknemers; Thinh Pham, Cas Bollen en Dave Oorschot. Samen werken zijn aan onder meer de nul-op-de-meter renovatie van galerijflat Agaatlaan, de nieuwbouw van het laboratorium voor het Leidse bedrijf Baseclear op het Bio Science Park, en de aanleg van het Morspark. Dit alles in Leiden.