Bedrijven & Kunstenaars

Remko Koopman

Remko Koopman (Leiden, 1974) is beeldend kunstenaar, grafisch vormgever en auteur.

Zijn autonome werk bestaat uit puzzelstukjes geïsoleerd uit een groter geheel. Hierdoor is het gissen naar de werkelijke schaal van de afbeeldingen op het doek. Zijn beeldtaal bestaat uit industriële architectonische bouwstenen, mechanische componenten, (micro)elektronica, bioluminescente organismen, organische weefsels en mathematische patronen. Met deze ingrediënten schetst hij toekomstvisies op het gebied van industrie, wetenschap en techniek. De menselijke roofbouw op zijn leefomgeving, science fiction, biologie, nano-technologie en de medische wetenschap vormen de inspiratiebronnen voor zijn werk.

Koopman studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag, afstudeerrichting ‘Grafische en Typografische Vormgeving’. In 2018 behaalde hij een post-HBO diploma aan de Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten (AHK), afstudeerrichting ‘BIK’ (Beroepskunstenaar In de Klas).

Koopman werkt parttime voor Street Art Today, een organisatie in Amsterdam die bezig is met het grootste Street Art Museum ter wereld. Tevens is hij auteur van boeken over de geschiedenis van graffitikunst in Nederland en maakte hij n.a.v. een gebroken been het boek Door de dubbele deur.