Bedrijven & Kunstenaars

Sophie Vrolijk

Sophie Vrolijk (1986) heeft zich na haar opleiding mode- en vormgeving aan de KABK in Den Haag, toegelegd op haar ontwikkeling als beeldend kunstenaar. Met daarin een sterke voorliefde voor het schilderen van portretten van mens en dier.

De serie portretten die Sophie onlangs heeft gemaakt gaan over de schoonheid van de imperfectie. Soms onbevangen, soms geforceerd laten zien wie je bent, een eigenzinnige plek in de wereld in te nemen. Bespiedend vastgelegd op doek door iemand die in die kwetsbaarheid de kracht en de schoonheid ziet. Het vrije werk van Sophie Vrolijk heeft altijd de toon van realisme in combinatie met een zekere vervreemding van de mens.

Karakteristiek voor Sophie Vrolijk haar tekenwerk is de helderheid van het totaal beeld, verstilde fijne lijnen, de invloed van mode en een versimpelde achtergrond met vaak maar een aantal kleuren. Haar schilderwerk kent de zelfde helderheid, maar heeft door de gelaagde opbouw met olieverf altijd een zekere diepte en samensmelting van de kleuren.

Sophie geeft ook in kleine groepjes teken- en schilderlessen. In deze lessen kijkt zij vooral naar wat de cursist wilt leren. Op haar website is meer informatie hierover te vinden.