Agenda

Leidse Kunstroute

Meer dan 150 ateliers open voor publiek tijdens Leidse Kunstroute

Kunst te zien en te koop tijdens 27e editie

Op zaterdag 25 en zondag 26 september 2021 staat Leiden weer in het teken van beeldende kunst. In dit weekend organiseert Museum De Lakenhal de 27e editie van Kunstroute Leiden, twee dagen waarin iedereen een kijkje achter de schermen kan nemen bij meer dan 150 professionele kunstenaars in de Leidse binnenstad. Daarmee biedt de Kunstroute een podium aan beeldende kunst in alle soorten en maten: van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van beeldhouwwerk tot straatkunst. Een deel van deze kunst is ook te koop.

Te zien en te koop
Jaarlijks trekt het evenement zo’n vijfduizend bezoekers uit de stad, de regio en zelfs ver daarbuiten. De deelnemende locaties zijn dit jaar online te vinden via www.lakenhal.nl/kunstroute. Bezoekers kunnen hier hun eigen route uitstippelen. Hier zijn ook tal van activiteiten voor kinderen en volwassenen te vinden.

Routekaart
Bij het startpunt bij Museum de Lakenhal kunnen bezoekers het hele weekend terecht voor een routekaart met de locaties en aanvullende informatie. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. De locaties zijn op beide dagen geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

Aangepaste vorm
Vanwege de coronamaatregelen vindt de Kunstroute dit jaar in licht aangepaste vorm plaats. Sommige locaties laten een beperkt aantal bezoekers tegelijk toe of hanteren looproutes. Actuele maatregelen zijn te vinden op de website en worden aangegeven op de betreffende locaties.