Bedrijven & Kunstenaars

Mark Flipse

Als zelfstandig beeldend kunstenaar maak en ontwerp ik interieurobjecten. Lampen, stoelen en kleine meubelen. De basis voor al deze objecten is afval. Weggegooid of weggegeven en soms zorgvuldig verzameld.

Momenteel houd ik me vooral bezig met het maken van lampen. De nieuwste serie lampen heet FOAM!, gemaakt van oud matrasschuim dat ik van binnenuit verlicht met led-licht. Onder de werktitel LAMPED! maak ik lampen van gevonden voorwerpen of aanwinsten uit kringloopwinkels. Daarbij probeer ik de authenticiteit van de objecten te bewaren door de krassen, deuken en andere onvolkomenheden zichtbaar te laten. Hierdoor is elke lamp een uniek exemplaar.

De lampen in de serie BULP! maak ik van een mengsel van papierpulp en zout. Door dit te laten drogen in een mal ontstaat een lamp met een gladde matte buitenkant en een ruwe binnenkant waar het neergeslagen zout zich laat zien. Voor het papier gebruik ik uiteenlopende bronnen: kartonnen verpakkingen, eierdozen, gebruikte dossiermappen of bedrijfspapier dat door de shredder is gegaan.

Daarnaast voer ik graag reparaties uit aan afgedankte meubelen. Ik probeer ze zo te repareren dat de reparatie juist een meerwaarde vormt voor het object. Het mankement wordt zo het interessantste onderdeel van het meubel.

Op mijn website vind je alle informatie over mijn werk, de beschikbaarheid en prijzen. Je kunt ook altijd contact opnemen voor een werk op maat of een object voor een specifieke locatie!

In 2015 ben ik afgestudeerd aan de KABK in Den Haag bij de afdeling Interieurarchitectuur en meubelontwerp. Direct daarna ben ik Mark Flipse Ontwerp gestart, in atelier C13 onder het dak van Haagweg 4.