Bedrijven & Kunstenaars

Pollie Hogenboom

Pollie werkt met uiteenlopende materialen en technieken. Van acrylschilderijen en monotypes, glasschilderingen, kartonschilderijen, glasfuse objecten, tekeningen en met epoxy afgewerkte kartoncollages. Zij verbindt vormen en materialen met tekeningen van herkenbare elementen en plakt, schildert en naait totdat er een geheel ontstaat. Het werk oogt licht, kleurrijk en speels.

Digitale Dingen: Animatievideo voor MIMOMICS LUMC  Poster Academic Health Science Centre Manchester div. logo’s

Uitgaven: In samenwerking met Lyda Bekker heeft zij enkele jaren de brochure met het cursusaanbod van de Haagweg 4 geïnitieerd, geïnventariseerd, vormgegeven en uitgegeven. Ook verschenen het Vlekken Gidsje, Oorspronkelijke Elementen, Raamvertellingen en BeleefPlekken: tekenboekjes voor jong en oud ter inspiratie. In 2019 maakte Pollie ‘Doe het Lekker Zelf’ een Teken en Doeboekje.

Eerdere projecten:
2015 – 12 meter lange raamdecoratie in combinatie met belettering op de gevel van de Merkelbachschool in Amsterdam
2014 – Mozaiekbank i.o.v. MooZenCo voor het Singelpark
2007-2013 i.o.v. het Diaconessenhuis Leiden: Beschilderen van 64 stuks glazen afscheidingswanden voor de poliklinieken.

Beeldend kunstenaar Pollie Hogenboom (Leiden, 1957) volgde de opleiding voor tekendocent aan de PABO, Grafisch Ontwerp aan het Rotterdam Grafisch Lyceum en een aantal jaren Schilderen en Grafiek aan de V.A.B.K. in Den Haag. Pollie geeft ook workshops en schrijftherapie aan kinderen. Met Vrolijker Schrijven helpt zij kinderen aan de hand van schrijftechnieken meer ontspannen te schrijven en zelfvertrouwen te vinden.