Bedrijven & Kunstenaars

Resi van der Ploeg

Als dochter van een scheepstimmerman heeft Resi van der Ploeg de voorliefde geërfd met ambachtelijke technieken en materialen te werken. Met haar borduurwerk geeft ze nu zichzelf de ruimte meer intuïtie in het werk toe te laten. Steekje voor steekje liefdevol aandacht geven en het laten rijpen van een werk, dit vergt een grote mate van geduld en concentratie. Een traditionele techniek blijkt zo mede een meditatieve te zijn. Inspiratie vindt ze op allerlei plekken. Mooie toevalligheden en ontmoetingen met mensen maar de laatste tijd ook dieren verrassen haar.

“Het is mooi om jezelf af en toe verdwaald te laten zijn. Zo wordt je steeds weer geraakt vanuit een andere bron, het geeft kwaliteit.”

Resi van der Ploeg werd in 1966 geboren in Leiden. Naast beeldend kunstenaar is zij actief als organisator van projecten zoals de kunstroute. Zij richtte Stichting Kunstverleners op met Teresa Rietbergen om kunst en kunstbeoefening toegankelijk te maken voor mensen afhankelijk van zorg. Daarnaast werkt zij voor Museum De Lakenhal en muziektheaterensemble De Veenfabriek. Van der Ploeg is opgeleid tot leraar Textiele Vormgeving en heeft de KABK afgerond, richting monumentale vormgeving. Sinds 1994 heeft zij haar werkplek op de Haagweg 4.