Verhalen uit de Haagweg

Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs Editie Leiden 2020

In 2020 zal voor de dertiende keer de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs uitgereikt worden. De bekendmaking van de zevende winnaar van de editie Leiden zal plaatsvinden tijdens de opening van de Kunstroute op 25 september 2020 in Museum de Lakenhal. In Museum De Lakenhal zal van 21 mei t/m 4 oktober 2020 een tentoonstelling met werk van de drie genomineerde kunstenaars te zien zijn.

In juli 2006 is de Hermine van Bers Stichting opgericht met als doel ondersteuning van jonge beeldend kunstenaars. De stichting wil de ontwikkeling van talent stimuleren door de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs jaarlijks uit te reiken. De prijs is een geldbedrag van € 2500,- en een door Lucie Leene ontworpen penning.

De toekenning van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs gebeurt op voordracht van een vakjury. De jury selecteert drie genomineerden uit de inzendingen en kiest daaruit de winnaar. Inzendingen mogen het hele gebied van actuele beeldende kunst bestrijken.

Deelname

Deelname staat open voor kunstenaars onder de 36 jaar, met een directe relatie met Leiden. De inzending dient te bestaan uit :

  • beeldmateriaal in de vorm van een (Powerpoint) presentatie van maximaal 10 afbeeldingen
  • contactgegevens
  • tekstdocument (max. 1 A4) bevattend:
    • curriculum vitae
    • korte toelichting op het werk
    • bij voorkeur een toelichting op relatie met Leiden

Graag ontvangen wij bij de hierboven omschreven inzending via We Transfer naar: info@herminevanbersstichting.nl

De inschrijvingen sluiten op 9 maart.

Voor informatie kunt u contact opnemen via info@herminevanbersstichting.nl of de site bezoeken

Foto: Michiel Ubels, winnaar Hermine van Bers Kunstprijs 2019