Bedrijven & Kunstenaars

Boudewijn Schrijver

Boudewijn Schrijver begint gewoon, vanuit het niets. Alledaagse verschijnselen die hij tegenkomt tijdens zijn tochten door de stad komen eerst tot wasdom in zijn hoofd, waarna deze als fragmenten van een humoristische animatiefilm op het doek uiteenspatten. In tonen van licht naar donker ontwikkelt het werk zich naar een staat van beweging en explosie.

Schrijver combineert elementen van pop art en abstract expressionisme welke hij vervormd op spontane en unieke wijze tot een vrolijke en geordende chaos. Hij maakt gebruik van gemengde technieken zoals collage, olieverf, houtskool, spuitbussen en epoxy. Delen van een oud werk duiken soms op in een nieuwe serie schilderijen.

Zijn etsen zijn donkerder, rustiger en van kleiner formaat. Een spatbord van een fiets kan bij hem dienen als ondergrond maar zijn werk zou ook hele muren kunnen beslaan. Het is dan ook niet vreemd dat hij graag nog iets met graffiti zou willen doen; grenzeloos en ongeremd.

Boudewijn Schrijver (Leiden, 1958) studeerde cum laude af aan de Koninklijke Academie in Den Haag (2001). Hij heeft zijn atelier op Haagweg 4 sinds 1998.

Contact

Haagweg 4, C3
www.boudewijnschrijver.nl