Bedrijven & Kunstenaars

Bunny Soeters

Bunny Soeters heeft in meer dan 20 jaar verschillende ateliers in het pand Haagweg4 gehad. Tegenwoordig heeft ze een bescheiden atelier op de eerste etage. Hier schildert zij voornamelijk portretten, waarbij de gelijkenis vaak treffend, maar niet altijd even flatterend is. Ze houdt ervan te kijken naar mensen in hun dagelijkse omgeving en daar een eigen verhaal bij te maken. Een portret hoeft ook niet lijken, vindt ze, want dat is niet het doel. Door goed naar een gezicht te kijken, schrijft haar kwast als vanzelf wat ze ziet. Hierbij werkt ze van onder naar boven, beginnend bij de mond, dan de neus en de ogen als laatste.

Veel van haar portretten zijn in zwart/wit. Door te experimenteren heeft Bunny een eigen recept ontwikkeld van water, Oost-Indische inkt en behangerslijm, dat zorgt voor onverwachte structuren. “Je krijgt een kado”, zegt Bunny, “want je hebt geen invloed op hoe het pigment opdroogt”.

Bunny is onze oudste en nog altijd actieve kunstenaar. Zij heeft geen e-mail, website of mobiele telefoon. Mocht je contact met haar willen opnemen, dan kan dat schriftelijk en het liefst door een mooie kaart onder haar deur door te schuiven.

Contact

Haagweg 4 B7