Bedrijven & Kunstenaars

Fenny van de Wal-Timmerman

Ik laat mij inspireren door het landschap, ik schilder meestal in series o.a. De Slufter, Mérigot, De Vecht, De Regge, en nu Chamrousse. Mensen kunnen contact met mij opnemen wanneer ze mijn werk willen zien en een bezoek willen brengen aan mijn atelier.

Een frisse bries ontsnapt uit de opening van een donkere grot, terwijl het voorhangende mos wordt geaaid door zachte zonnestralen. Elders een stuk water. Het is een stuk van een vredig en helder meer dat de schoonheid van het omringende natuurlandschap weerspiegelt in talloze tinten. De natuur in Fenny’s olieverfschilderijen is zó schoon, fris en weelderig, dat het menigeen uitnodigt om binnen te treden. Via uitsneden en fragmenten uit eigen fotografie of eerdere werken creëert zij telkens weer een nieuwe reeks schilderijen, de grenzen tussen het figuratieve en abstracte onderzoekend. Momenteel werkt zij aan een serie berggrotscènes die gebaseerd zijn op locaties in de Chamrousse, Frankrijk. De natuur heeft altijd centraal gestaan in Fenny’s werk. Nooit is zij op zoek gegaan naar een geschikte plek, maar zij is altijd ‘gevonden door de natuur zelf’. De ervaring van een beladen plaats of een plek vol geheugen maakt dat zij deze plek in haar series wil onderzoeken. Zij is net zo lang bezig met een schilderij totdat er een soort verliefdheidsgevoel optreedt.

Beeldend kunstenaar Fenny van de Wal (Mariënberg, 1951) studeerde aan de Vrije Academie in Den Haag, afstudeerrichting Schilderen, Tekenen en Grafiek. Sinds 2004 heeft zij haar atelier op de Haagweg 4. Tevens is zij werkend lid in de Pulchri Studio in Den Haag en Ars Aemula Naturae in Leiden.