Bedrijven & Kunstenaars

Fleur van den Berg

Fleur van den Berg maakt beelden, installaties en tekeningen met diverse materialen, waaronder glas, textiel en keramiek. Zij maakt monumentaal werk in opdracht voor de openbare ruimte

La conditione humaine staat centraal in het werk van Fleur. Dat wil zeggen dat zij bezig houdt met vraagstukken zoals: In wat voor tijd leven we? Wat zijn onze uitdagingen? Waarom is er zo’n grote discrepantie tussen ratio en handelen? Tegelijkertijd wil zij met haar beelden meer magie in de wereld brengen, want door de macht van de verbeelding kun je bergen verzetten!

In 1998 ontving Fleur de Deense Politiken Fonden Education Prize Ebeltoft. Een jaar later won zij de publieksprijs tijdens de Leidse Kunstroute. In 2008 vertegenwoordigde zij Nederland in de European Glasscontext in Bornholm Denemarken. Haar werk is opgenomen in de collectie van diverse musea en van verzamelaars. Ze is lid van het internationale sculpture network.

Fleur van den Berg (Noordwijkerhout, 1972) werkt sinds 1998 op Haagweg 4. Zij studeerde af aan de KABK in Den Haag, richting Textiel-Monumentaal. Vervolgens heeft zij glasvormgeving aan de Rietveld Academie gevolgd. Kijk hier voor haar cursusaanbod.

Haar beroemde Berenjas is semi-permanent tentoongesteld naast de entree van de Haagweg. Rond Sinterklaas organiseert zij de jaarlijkse SinterKerstsale op Haagweg 4.

 

Contact

Haagweg 4, A5
www.fleurvandenberg.nl