Bedrijven & Kunstenaars

Hans Bonte

In het fraaie theehuis van de Ambachtsschool op HW 4 bevindt zich het atelier van portretschilder Hans Bonte. Op deze bijzondere plek biedt hij doorlopend workshops en cursussen aan voor zowel kinderen als volwassenen. Op een toegankelijke en creatieve wijze assisteert hij tijdens zijn lessen de cursisten bij het uitvoeren van hun ideeën.

Zelf schildert Bonte vooral portretten in opdracht. Hij is op dit moment meer aan het schilderen dan ooit. De intensiviteit die het werken met meerdere mensen met zich mee brengt, is voor hem een belangrijke drijfveer. Bonte wil kunnen zien wat er in mensen leeft. Het is misschien ook niet toevallig dat hij tijdens het schilderen van zijn portretten altijd begint met de ogen. Met een losse toets portretteert hij personen van allerlei pluimage op intieme wijze. Doordat hij zijn kleurenspectrum beperkt tot vooral grijstinten geven de krachtige overgangen van licht naar donker een indringend effect. Mensen kijken terug, komen dichtbij.

Op dit moment is hij bezig met een serie van 50 portretten van bekende Leidenaren, waarin alleen de ogen worden afgebeeld.
Sinds 2010 is Hans Bonte actief als schilder. Hij heeft sinds 2012 een werkplek op Haagweg 4.

Contact

Tuinhuis, A10
www.bontemotief.nl