Bedrijven & Kunstenaars

Michiel Keller

Michiel Keller is opgeleid als filmmaker (Filmacademie & KABK Den Haag, Videovormgeving). Hij maakt filminstallaties, diverse eigen documentaires rond kunst, mysteries en geluid en maakt graag film als onderdeel van theatervoorstellingen.

Kijken met je oren: Soundscape Cinema.
Een project waarbij eerst het geluid wordt gemaakt en daarna belden geschoten. ‘Het verhaal’ wordt zo in geluid verteld. Keller maakt zo een andere kijkervaring, waarbij geluid het beeld domineert.

Zijn films zijn o.a. vertoond op het Internationaal Film Festival Rotterdam (winnaar Filmnet scenarioprijs), Nederlands Filmfestival, Split Filmfestival (Kroatië), New York Film Festival, Eigentijds Festival, The One Minutes, Leiden International Filmfestival (LIFF), de Nederlandse Dansdagen en Oerol. Ook kreeg Keller opdrachten van instellingen als Nieuwe Energie, RAP Architectuurcentrum, Taalmuseum, Leids Cabaretfestival en Museum De Lakenhal. Verrassend zijn zijn samenwerkingen met theatervoorstellingen bij projecten van Schemerstad, Utopisch Nest, Onno Innemee, John Schleipen, Frank van Pamelen en twitterdichter Jan J.Pieterse.

Ook werkte hij samen met Inge Reisberman aan een bijzondere film. Sinds 2019 is Keller de onvermoeibare voorzitter van de huurders Vereniging Haagweg4.