Bedrijven & Kunstenaars

Inge Reisberman

Door middel van aandacht en verwondering voor het ongehoorde en ongeziene transformeert Inge Reisberman met haar werk de manier waarop wij naar de realiteit kijken. In langzame montages toont ze met haar video’s gebeurtenissen als natuurregistraties, abstracties en storytelling. Door veelvuldig te werken met organische materialen als meel, eieren, water, ijs en rode biet put zij haar inspiratie vooral uit de wereld om ons heen. Deze buitenwereld verandert constant van vorm. Toevalligheden die zich in het moment voordoen gaan ons soms in stilte voorbij.

Verbondenheid met de fysieke wereld maakt elk project weer anders: per locatie onderzoekt zij eerst de mogelijkheden en onmogelijkheden van het materiaal. Beschadigt soda of azijn beton? In onderzoek zit heel veel tijd, maar ook het editten van een video is een van de grond af opgebouwde leerschool. Dit is het maak- en verdiepingsproces van het werk in de luwte.

Je onderscheiden als kunstenaar met het maken van goed werk brengt je er nog niet. Ook netwerken, publiciteit, research zijn minstens zo belangrijk.

Inge Reisberman is als schilder opgeleid aan de AKI, Academie voor Beeldende Kunst te Enschede. Fotografie en video vormen de basis voor haar gelaagd autonoom werk. Tegenwoordig werkt ze met ‘lens based’ technieken.