Bedrijven & Kunstenaars

Tim Juffermans / Studio 071

Tim Juffermans is freelance grafisch ontwerper en werkt onder het pseudoniem Timit. Zijn ontwerpbureau Studio 071 levert werk op maat en ontwerpt onder andere huisstijlen, logo’s en posters, maar ook festivalpodia en grootschalige muurschilderingen in openbare ruimtes. Aan de muren van zijn werkruimte hangen autonome en commerciële werken door elkaar. Zijn illustratieve achtergrond is duidelijk zichtbaar, en zijn werk toont invloeden van animatie, typografie, streetart, comics en tattoos.

Timit specialiseert in illustratie, typografie en grafisch ontwerp en geeft iedere commerciële opdracht een persoonlijke tintje. Zijn zeer individuele en zorgvuldig ontwikkelde designs verbinden onlosmakelijk autonome kunst en het gericht aanspreken van de doelgroep. De vaardigheid om creatief te ontwerpen zonder concessies te doen aan het commerciële kader creeërt originele en krachtige afbeeldingen, waardoor alle opdrachtgevers van Studio 071 zich onmiddellijk herkenbaar onderscheiden van hun concurrenten.

Studio 071 werkte (in samenwerkingsverband of zelfstandig) voor internationale en nationale klanten als de H&M groep, Lipton Ice, Q-dance, Extrema, Coach Nederland, LUMC, Museum de Lakenhal en nog veel meer.

Naast commerciële opdrachten maakt Tim ook autonome tekeningen en schilderijen. In dit werk creeërt hij een wereld van de toekomst. Een post apocalyptische wereldbeeld, waarin de mens naar de achtergrond verdwenen is en de natuur al het mens gemaakte terug claimed, waardoor er nieuwe biotopen en levensvormen ontstaan.

Grafisch ontwerper Tim Juffermans studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, afstudeerrichting Illustratie. Sinds 2012 is zijn ontwerpbureau gevestigd op de Haagweg 4E7 in Leiden.