Bedrijven & Kunstenaars

Tineke Jacobs

In haar atelier ligt iets dierlijks. Het is groen, harig en doet een beetje geheimzinnig aan. Omdat het ‘s nachts wel eens zou kunnen gaan groeien, wordt het door een glazen stolp beschermd. Het is een deel van haar natuurfotografie afgedrukt op fluweel dat zij aan de randen heeft laten rafelen, zodat het een bijna dierlijke uitstraling krijgt.

Ruimte, waarneming en context zijn belangrijke begrippen voor Tineke. Haar werk bevindt zich meestal op de grens tussen plat vlak en ruimte. Zij maakt gebruik van fotografie, mixed-media, gemengde techniek en materialen en tekeningen waarin een veranderend perspectief te ontdekken is. Aan de hand van haar natuurtaferelen en door het bestuderen van de details, wil zij ons beter laten kijken. Een wondere wereld, met onverwachte details.

Tineke Jacobs heeft haar atelier aan de Haagweg 4 sinds 1992. Opleidingen: Lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid (1985-1987), V.A.B.K. in Den Haag (1986-1991) en diverse postacademische cursussen op het gebied van Openbare Ruimte & Context en Kleurenadvies. Tineke geeft ruim 30 jaar les (ontwerpen, tekenen en schilderen) en coacht mensen in hun beeldend avontuur. Zij is kind aan huis in het Museum voor Volkenkunde waar zij speciale workshops biedt aan middelbare scholieren uit het gehele land. Kijk op de workshop & cursuspagina voor het aanbod.