Bedrijven & Kunstenaars

Zerrou Art

Twee broers met een passie voor kunst en creativiteit, werken samen aan prachtige papierkunst. Uit alledaagse vormen en patronen halen zij inspiratie voor nieuwe werken.

Khalid en Rachid Zerrou werken samen in hun kunststudio in Leiden. Elke dag experimenteren zij om hun ambacht en expertise te verbeteren. Hun inspiratie komt van Marokkaanse en Islamitische geometrie, die gevonden kan worden in mozaïek en tegel kunst. Ook speelt natuur – en dan met name planten, water en wind – een fundamentele rol in hun proces.

Elk kunstwerk bestaat uit een unieke combinatie van vormen, die op meesterlijke wijze zijn gedraaid tot patronen, kleuren en tinten.

Na een oorspronkelijk 2D-design, wordt er een digitale tekening gemaakt in 3D. Wat volgt is nauwkeurig snijwerk, waardoor de verschillende vormen van het design vrij komen. De laatste stap in het proces is het handmatig buigen van elke vorm zodat het op grotere schaal past, en het zorgvuldig plakken van de verschillende vormen opdat het juiste 3D-effect wordt bereikt. Na voltooiing van het design, wordt het in een op maat gemaakte lijst geplaatst met dik museumglas ter bescherming.