Verhalen uit de Haagweg

Nieuw op de Haagweg: Yomooka

Sinds een tijdje is Yomooka gevestigd in lokaal E13 op Haagweg 4. De insteek van deze galerie, is echter niet zoals de meesten hem kennen. Naast een fysieke kunstgalerie, bezit Yomooka namelijk ook over een virtuele variant.

In de galerie aan de Haagweg wisselt Yomooka maandelijks van tentoonstelling. Hun volledige collectie is, echter, te allen tijde te zien via hun ‘guided tour’ en ‘exhibition’ mogelijkheden op de site. Geïnteresseerden zijn daarmee niet meer gebonden aan openingstijden, Yomooka is namelijk 24/7 open.

Daarnaast werkt Yomooka met Augmented Reality. Via een te downloaden app, kan je direct zien of een werk uit Yomooka’s collectie past bij jouw eigen interieur. Een aantal werken van Haagwegkunstenaars zijn onderdeel van deze collectie.

Het moge duidelijk zijn dat Yomooka een nieuwe, frisse wind met zich meebrengt. De galerie ziet zichzelf dan ook niet per se alleen als ‘kunstgalerie’. Ze bestempelen zichzelf liever als creatieve art hub. Door het aanbieden van verschillende kunstdisciplines en deze te combineren, proberen ze een breder publiek affiniteit bij te brengen over de kunstwereld.

Veel succes en geluk aan Yomooka!