Verhalen uit de Haagweg

Kunsthalte: dé zomerexpositie van Leiden!

Verspreid over het centrum van Leiden, kun je deze zomer genieten van allerlei kunst!

De Vrienden van het Singelpark slaan de handen ineen met Ars Aemula om Leidse kunstenaars een plek te geven in de binnenstad. Op de Lammermarkt en op het Stadhuisplein staan vanaf 24 juni tot en met 14 juli zeecontainers met Leidse kunst. Ook in de tentoonstellingsruimten van Ars Aemula, Est Art Foundation, Haagweg 4 en het Stadsbouwhuis, en op de Kaasmarkt en het Stadhuisplein is kunst te zien en te koop. Naast exposities, organiseert de Kunsthalte activiteiten, als performances en workshops.

Bij de containers zijn folders, plattegronden en QR-codes te vinden met meer informatie over het werk, de kunstenaars en het project. Mis ook vooral de fietsexcursies niet! Deze nemen je mee langs plekken in de stad waar kunst te zien is, en waar kunstenaars werken. Actuele informatie is te vinden op www.singelpark.nl.

Het wordt een inspirerende en kunstrijke zomer!

Haagweg Vier(t): Licht & Donker en Stil & Leven
Als onderdeel van de Kunsthalte wordt er een groepsexpositie georganiseerd in Galerie Yomooka, op Haagweg 4 E13. Vanaf 24 tot en met 14 juli tentoonstellen Haagwegkunstenaars Fleur van den Berg, Petra Nicole, Alice Pardon, Matilde Zijp, Mark Flipse, Michiel Keller, Inge Reisberman, Zerrou Art, Allart Lakke, Masoud Besharaty en Tim Juffermans hun werk.

“Haagweg Vier(t): Licht & Donker en Stil & Leven” is van vrijdag tot en met zondag te zijn van 13.00u tot 17.00u.

Galerie Yomooka
Haagweg 4, E13
2311 AA, Leiden

Ambitie
‘Kunsthalte’ is een vervolg op de succesvolle tentoonstelling in het voormalige V&D-gebouw twee jaar geleden. Zij hopen dat dit initiatief uitgroeit tot een tweejaarlijks kunstfestival waar niet alleen beeldende, maar alle kunstsoorten een plek kunnen krijgen. “Zwaan haak aan,” is het credo.